Изграждането на терминал за втечнен природен газ (ВПГ) в

...
  Изграждането на терминал за втечнен природен газ (ВПГ) в
Коментари Харесай

Вучич: Изграждането на терминал за ВПГ в Гърция е важно за целия регион

 
Изграждането на терминал за полутечен природен газ (ВПГ) в Гърция е огромно и значимо събитие за целия район, за задачите Балкани. Това акцентира президентът на Сърбия Александър Вучич, предава Българска телеграфна агенция, като се базира на държавната осведомителна организация на западната ни съседка – Tanjug.
 
В гръцкия град Александруполис се организира гала по отбелязването на началото  на строителството на терминала за полутечен природен газ, а в своето послание Вучич благодари на гръцките домакини за поканата към Сърбия. Вучич призна, че е бил един от дребното, който е бил песимистичен във връзка с този план, само че в този момент, когато вижда, че всичко е готово, е доста удовлетворен от развиването.
 
Много сме признателни и сме подготвени да поемем огромни количества газ в бъдеще, съобщи сръбският президент. Той уточни, че Сърбия би трябвало да построи системи за свързване с България, тъй като по този метод ще може да внесе огромни количества газ в страната. По думите му, „ би трябвало да се направи нещо “ и за свързването на Северна Македония.
 
Президентът на западната ни съседка изрече признателност на Европейския съюз за финансирането на част от плана.
 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР